Ingyenes szállítás a Packetával, 19 990 Ft feletti vásárlás esetén
Posta 1 795 Ft DPD 1 995 Ft PostaPont / Csomagautomata 1 690 Ft Postán 1 690 Ft GLS futár 1 590 Ft Packeta 990 Ft

Drying Kinetics of Green Bitter Gourd (Momordica charantia L.) Slices in a Fluidized Bed Dryer

Nyelv AngolAngol
Könyv Puha kötésű
Könyv Drying Kinetics of Green Bitter Gourd (Momordica charantia L.) Slices in a Fluidized Bed Dryer Prayank Kumar
Libristo kód: 09490394
Kiadó Grin Publishing, július 2015
Scientific Study from the year 2015 in the subject Engineering - General, Basics, , language: Englis... Teljes leírás
? points 169 b
26 313 Ft
Beszállítói készleten Küldés 14-18 napon belül

30 nap a termék visszaküldésére


Ezt is ajánljuk


toplistás
Learning Japanese Kanji Practice Book Volume 2 Eriko Sato / Puha kötésű
common.buy 4 632 Ft
toplistás
Release It! Michael T. Nygard / Puha kötésű
common.buy 17 174 Ft
Komi Can't Communicate, Vol. 21 Tomohito Oda / Puha kötésű
common.buy 3 856 Ft
Creative Haven Truly Tropical Coloring Book Jessica Mazurkiewicz / Puha kötésű
common.buy 2 597 Ft
kiárusítás
Šest pilířů manažerského úspěchu Jiří Suchý / Puha kötésű
common.buy 1 214 Ft
Dream Super-Express / Puha kötésű
common.buy 15 075 Ft
Chosen Annette Gisby / Puha kötésű
common.buy 6 184 Ft
Observe the Truth Charles D. Williams / Puha kötésű
common.buy 6 124 Ft
American Speaker CHARLES NORTHEND / Kemény kötésű
common.buy 15 249 Ft
Burgernahe Sprache im Englischen Nike Hirschbiegel / Puha kötésű
common.buy 16 194 Ft
Alien Notion Steve Pulley / Puha kötésű
common.buy 7 055 Ft
Lady Celina A. E. Staniforth / Puha kötésű
common.buy 10 104 Ft
Say It Ain't So! Karen Proctor / Kemény kötésű
common.buy 8 453 Ft
Alzheimer's Unmasked Paul Barton / Puha kötésű
common.buy 8 970 Ft

Scientific Study from the year 2015 in the subject Engineering - General, Basics, , language: English, abstract: Green Bitter gourds (Momordica charantia L.) belong to 'cucurbitacceae' family and are commonly called as bitter gourd, papailla, karalla, balsam apple and balsam pear etc. in different part of the world Bitter gourd contains an array of biologically active plant chemicals including triterpenes, protein and steroids. Bitter gourd have extremely low amount of calories but have a lot of valuable nutrients. In India, bitter gourd stored in the dried form. The indigenous practice is to dry the sliced vegetable in sun during October-November and used up to the month of May. However, the quality of the dried product is rather poor.§Experiment were conducted in TNAU fluidized bed dryer to study the drying characteristic of green bitter gourd slices at five level of temperature (50,55,60,65,700C), five level of sample (100,125,150,175,200 g) and three level of air velocity (1.5,2,2.5 m/sec). Bitter gourd slice was dried in hot air dryer. Moisture loss data were recorded periodically at an interval of five minutes for the first forty minutes and consequently fifteen minutes intervals. Quality characteristics of bitter gourd slice were determined in terms of rehydration ratio, color, ash content. The data were analyzed to study drying characteristics of a bitter gourd.§§The effect of various factors was analyzed using analysis of variance (ANOVA) technique. Second order model was fitted in the responses and independent variables using regression analysis. The drying behaviour of Bitter gourd was mathematically analyzed using Page's, Logarithmic and Exponential models. The goodness of fit of the model was tested using coefficient of determination (R2),and standard error of estimate (SEE).§§The effect of drying temperature, air velocity, sample weight and their interactions were significant on drying time at 5% level of significance. Logarithmic model was found to describe the drying behaviour of Bitter gourd better as compared to Page's and Exponential model. The optimum level of independent variable for drying of green gourd obtained by using numerical optimization of multiple responses viz, drying time, dehydration ratio, ash content, and color were temperature of 550C ,velocity 2.5m/sec sample size of 100g. These optimum values are recommended for drying of Bitter gourd.

Információ a könyvről

Teljes megnevezés Drying Kinetics of Green Bitter Gourd (Momordica charantia L.) Slices in a Fluidized Bed Dryer
Nyelv Angol
Kötés Könyv - Puha kötésű
Kiadás éve 2015
Oldalszám 86
EAN 9783668011502
ISBN 3668011508
Libristo kód 09490394
Súly 122
Méretek 148 x 210 x 5
Ajándékozza oda ezt a könyvet még ma
Nagyon egyszerű
1 Tegye a kosárba könyvet, és válassza ki a kiszállítás ajándékként opciót 2 Rögtön küldjük Önnek az utalványt 3 A könyv megérkezik a megajándékozott címére

Belépés

Bejelentkezés a saját fiókba. Még nincs Libristo fiókja? Hozza létre most!

 
kötelező
kötelező

Nincs fiókja? Szerezze meg a Libristo fiók kedvezményeit!

A Libristo fióknak köszönhetően mindent a felügyelete alatt tarthat.

Libristo fiók létrehozása